Saffronline

Food

Het rode goud uit Herat, Afghanistan wordt door lokale boeren geteeld met passie en geoogst met precisie. De rode stampers van deze paarse, geurende, herfstbloeiende krokus worden handmatig geoogst bij het ochtendgloren. 
Na het oogsten worden de filamenten op natuurlijke wijze gedroogd in de Afghaanse zon. Onze gedroogde saffraan heeft een intensere geur, kleur en smaak en een lange houdbaarheid. 

De kleur van saffraan wordt bepaald door crocinepicrocrocine is verantwoordelijk voor de smaak en safranal bepaalt de geur. 

Deze stoffen zijn tevens de belangrijkste factoren voor het voldoen aan de ISO-norm:  
ISO 3632-2:2010 

Hierop scoort onze saffraan uitstekend en behaalt het de ISO-norm met glans. 

  • Crocine: 263 (+-26) 
  • Picrocrocine: 97 (+-10) 
  • Safranal32 (+- 3) 

Ook is onze saffraan rijk aan vitaminen; B2, C, etc. en mineralen zoals ijzer, zink, etc. 

Voor het testen van ons product doen wij beroep op onze partner Eurofins Foodtesting NV.  
Het volledig testverslag is beschikbaar om te downloaden op onze homepage.

Naast het ISO 3632-2 behaalde wij als bedrijf ook het Belgisch bio-label als importeur. Hier voor deden we beroep het welgekende keurorgaan Certysis. Hierbij werd Saffronline op maar liefst 60 punten geaudit waarop we steeds conform werden bevonden.

De bio-saffraan wordt door een bio-gecertificeerde producent uit Afghanistan geleverd en door ons geïmporteerd. Alles wordt conform de vereisten afgehandeld en is volledig traceerbaar aan de hand van het e-COI en raadpleegbaar op Traces. Hierdoor is ons product 100% bio en 100% betrouwbaar.